Uvjeti kupnje

Separator - oli.ba

OLI D.O.O

Opći uvjeti i pravila poslovanja Internet trgovine

Opći uvjeti poslovanja se primjenjuju na pristupanje i korištenje web trgovine Oli  d.o.o, te kupovinu dostupnih proizvoda. Pristupanjem web stranici i korištenjem web trgovine Oli d.o.o potvrđujete da ste pročitali Opće uvjete poslovanja, te da ih u cijelosti prihvaćate.

Informacije o pružatelju usluga

 • Prodavatelj – Oli d.o.o
 • https://www.oli.ba – web stranica u vlasništvu Prodavatelja koja sadrži informacije o proizvodima i uslugama i služi kao prodajno mjesto-web shop
 • Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod

Opće odredbe i uvjeti

Prodavatelj zadržava pravo promjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluga koje pruža, kao i promjene sadržaja u web trgovini Oli d.o.o, bez obavezne prethodne najave ili obavijesti. U slučaju sudskog spora primjenjuju se Opći uvjeti poslovanja koji su bili važeći u trenutku izvršenja kupnje.

Ugovor o kupoprodaji sklopljen putem web trgovine Oli d.o.o

Proizvodi u web trgovini Oli d.o.o  mogu se naručivati putem web košarice 24 h  (dvadeset četiri) sata na dan, sedam dana u tjednu i to odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani  kupac web trgovine Oli d.o.o. Nakon odabira željenih proizvoda i unosa neophodnih podataka za izvršenje narudžbe potrebno je potvrditi svoju suglasnost s Općim uvjetima poslovanja koji čine dio ugovora o kupoprodaji. Radnje koje su izvršene i potvrđene prilikom procesa registracije i procesa predavanja narudžbe smatraju se pravno obvezujućim, te sukladno Općim uvjetima poslovanja predstavljaju sklapanje ugovora o kupoprodaji putem web trgovine Oli d.o.o. U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa kupac je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku, pri čemu se registracija ili korisnički račun kreiraju samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Kupac je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu, te nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa. U slučaju kršenja navedenih odredbi prodavatelj pridržava pravo ugasiti registraciju ili korisnički račun kupca, bez obveze naknade kupcu bilo kakvog troška ili štete. Cijena proizvoda istaknuta u web trgovini Oli d.o.o je maloprodajna s uključenim PDV-om i predstavlja poziv kupcima za kupnju proizvoda. Nakon predavanja narudžbe od strane kupca, na e-mail adresu koja je upisana prilikom davanja narudžbe kupac će primiti potvrdu od strane prodavatelja kojom se potvrđuje primitak narudžbe. Ako zbog izvanrednih okolnosti prodavatelj ne može isporučiti neki od naručenih proizvoda, isti bezuvjetno zadržava pravo odbijanja primljene narudžbe, o čemu će obavijestiti kupca putem e-mail poruke.

Cijene proizvoda u web trgovini Oli d.o.o

Cijene proizvoda u web trgovini Oli d.o.o  izražene su u konvertibilnim markama (KM) te uključuju porez na dodanu vrijednost. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. U slučaju da je zbog greške od strane prodavatelja u web trgovini Oli d.o.o istaknuta pogrešna cijena proizvoda, isti nije obvezan kupcu isporučiti naručeni proizvod pod nepovoljnim uvjetom, te će kupcu biti ponuđeno da kupi proizvod po ispravnoj cijeni. Račun za kupljene proizvode će se dostaviti kupcu u paketu s proizvodima.

Uvjeti kupnje

Ovim Općim uvjetima i pravilima utvrđuje se postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacije proizvoda u odnosu na koje je na Internetskoj stranici stavljen poziv na davanje ponude. Postupak te uvjeti kupnje/prodaje Proizvoda putem Oli d.o.o  online prodaje definirani su kroz sljedeće faze:

 • Registracija
 • Naručivanje
 • Kupnja
 • Otprema
 • Plaćanje
 • Preuzimanje
 • Povrat/reklamacija

U slučaju sumnje Oli d.o.o na zlouporabu sa strane Kupca, Oli d.o.o zadržava pravo ne isporuke narudžbe kao i raskida Ugovora u bilo kojem trenutku. Oli d.o.o zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke ili korisničke račune Kupca, odnosno Korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja Kupca/Korisnika koje Oli d.o.o prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja ovih Općih uvjeta i pravila.

Način plaćanja proizvoda kupljenih u web trgovini Oli d.o.o

Plaćanje naručenih proizvoda kupac vrši:

 • gotovinom dostavljaču prilikom primitka proizvoda (po pouzeću)
 • na transakcijski račun prodavatelja debitnim ili kreditnim karticama jednokratno ili obročno uz online prihvat platnih kartica

Trošak dostave proizvoda kupljenih u web trgovini Oli d.o.o

 • Dostava za narudžbe manje od 150 KM je 10 KM.
 • Besplatna dostava za narudžbe preko 150 KM.

Isporuka proizvoda

Naručeni proizvodi se isporučuju putem specijalizirane dostavne službe – ugovornog partnera A2B EXPRESS DELIVERY d.o.o.  isključivo na području Bosne i Hercegovine. Isporuka će najčešće uslijediti u roku od tri radna dana od dana zaprimanja narudžbe. Ako prodavatelj ne može isporučiti sve naručene proizvode, isporučit će one koje može, a o roku isporuke ostatka će pismenim putem obavijestiti kupca, koji može prihvatiti ili otkazati isporuku ostalih proizvoda. Ako kupac nema e-mail adresu, o navedenom će biti obaviješten telefonskim putem.

Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja transportne ambalaže i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke kupac potvrđuje da je proizvod preuzet bez vidljivih vanjskih oštećenja transportne ambalaže.

Reklamacije, povrati i prigovori

Nezadovoljni ste isporučenim Proizvodom?
Obratite nam se s povjerenjem i Vaš ćemo prigovor/reklamaciju riješiti u najkraćem mogućem roku. Povrat u slučaju reklamacije proizvoda s nedostatkom se vrši tako da nakon zaprimanja prigovora (putem e-mail-a) prodavatelj na adresu kupca šalje specijalnu dostavnu službu koja će preuzeti paket s proizvodom i vratiti ga na adresu prodavatelja.
Reklamacija će se smatrati utemeljenom ako se pregledom proizvoda, a ako je neophodno  i posebnim vještačenjem, utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima i Zakona o zaštiti potrošača.
Ako se utvrdi da je reklamacija utemeljena, prodavatelj će o svom trošku zamijeniti proizvod za istovjetni bez nedostataka ili vratiti cjelokupan iznos koji je plaćen za proizvod, s troškovima dostave.
U slučaju da reklamacija nije utemeljena (npr. nepravilno održavanje proizvoda), te se prigovor kupca odbije kao neosnovan, isti je obvezan snositi trošak povrata proizvoda povodom reklamacije i trošak ponovne dostave kupljenog proizvoda na njegovu adresu.

Prava i obveze prodavatelja

Prodavatelj u web trgovini Oli d.o.o nudi proizvode koji su u njegovom isključivom vlasništvu.
Prodavatelj je dužan osigurati istinite informacije o ponuđenoj robi i pružiti potpune informacije o plaćanju kupoprodajne cijene i isporuci robe.
Prodavatelj je obvezan dostaviti kupcu prodani proizvod na način i u vrijeme kako je to navedeno u Općim uvjetima poslovanja, nakon što kupac preda i potvrdi narudžbu.
Web trgovina Oli d.o.o može biti privremeno nedostupna ili dostupna samo u ograničenom opsegu kao rezultat redovnog i izvanrednog održavanja ili nadogradnje sustava, zbog tehničkih poteškoća, problema više sile, kolektivnog godišnjeg odmora radnika prodavatelja ili drugih uzroka, te stoga prodavatelj nije odgovoran, bez obzira na uzrok i trajanje, za eventualnu nedostupnost web trgovine Oli d.o.o, djelomični ili potpuni prekid, pogrešan rad i tehničke probleme koji mogu dovesti do pogrešne obrade podataka, te bilo kakva potraživanja ili gubitke kupaca koji iz toga proizlaze.

Prava i obveze kupca

Kupac je dužan platiti kupljeni proizvod i troškove dostave, te preuzeti proizvod prilikom dostave. Ako kupac bez opravdanog razloga odbije preuzeti naručeni proizvod prilikom dostave, dužan je prodavatelju platiti trošak dostave proizvoda.
Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda od trenutka njegovog preuzimanja, koje nastane kao posljedica rukovanja proizvodom, osim onog nužno neophodnog za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Izjava o zaštiti podataka i privatnosti

Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost svih osobnih podataka kupaca web trgovine Oli d.o.o, s napomenom da prodavatelj prikuplja samo nužne osnovne podatke kupaca koje isti daju prilikom procesa registracije i procesa predavanja narudžbe, te jamči da isti nikada neće biti dani na uvid ili uporabu trećim osobama.
Osobni podaci kupaca web trgovine Oli d.o.o nalaze se u web zbirci podataka najduže jednu godinu od dana zadnje kupovine nakon čega se isti automatski brišu, te se koriste isključivo za potrebe operatera kod obrade narudžbe i dostave proizvoda putem specijalizirane dostavne službe – ugovornog partnera A2B EXPRESS DELIVERY d.o.o.

Kontakt

Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na:
Adresu: Vukovarska bb Posušje 88240
Tel: 039 682 635
Mob: 063 254 400
Email: webshop@oli.ba

Podijeli s prijateljima