Kako do savršenog ljetnog ugođaja u svom dvorištu ili na balkonu?

Separator - oli.ba
17. srpnja 2023.

Ljeto nam je stiglo! Poseban je užitak ako ljetne dane i večeri možete provoditi na vlastitom balkonu ili dvorištu. Kako biste u potpunosti uživali, važno je da svoj balkon ili dvorište pretvorite u pravu malu oazu. Za to vam neće biti potrebni neki veliki zahvati. Ukrasite ju detaljima koji će je upotpuniti i učiniti vašom omiljenom ljetnom lokacijom.

Izbor stila 

Za sam početak važno je odrediti pravac u kojem želite ići s uređenjem. Hoće li to biti boho, minimalistički ili pak retro stil, odluka ovisi isključivo o vama. Izgled balkona možete, ali i ne morate prilagoditi unutrašnjosti vašeg doma. Važno je samo stvoriti okruženje u kojem će se vaši bliski ljudi i vi osjećati ugodno. Nakon što odaberete omiljeni stil, bacite se u potragu za namještajem.

Odabir namještaja

Boho stil idealno je kombinirati s ljuljačkama, malim tepihom, pa čak i improviziranim baldahinom. Zemljani tonovi, tople nijanse i drveni detalji će pružit osjećaj kao da ste u prirodi, pa bez obzira gdje se nalazite možete uživati u prirodnom okruženju.

Minimalističko uređenje je bezvremensko rješenje koje će se uklopiti u svaki moderni životni prostor. Metalni namještaj je svestran odabir s kojim ne možete pogriješiti, ali ipak će vam trebati nešto deblji jastuci s boljim punjenjem kako bi sjedenje i ležanje bilo ugodnije.

Retro stil ponovno je oživio i pronašao put do nostalgičara. Glavna odlika retro stila su  jarke i živopisne boje, koje privlače pogled i čine prostor ugodnijim. Namještaj s drvenim ili metalnim nogama uklopit će se savršeno u retro uređenje. Porculan ili kristali definitivno će biti dobar izbor ukrasa za ovaj stil.

Biljke 

Dobro je poznat umirujući efekt koji biljke imaju na čovjeka. Balkon je idealno mjesto da se s njima poigrate. Bilo da se odlučite za minimalistički, boho ili pak retro stil biljke su poželjne u svakom od njih. Ako na podu nemate dovoljno mjesta, viseći vrt je odlično rješenje. Tako nešto možete izraditi sami pomoću konopca i tegli, tako što ćete vezati konop oko tegle i zakačiti na bočne zidove.  Također, posude sa cvijećem možete staviti i na ogradu i na taj način podignuti cijeli izgled zgrade ili kuće.

Rasvjeta 

Još jedna od komponenti koja upotpunjuje sve stilove je rasvjeta. Bilo da se radi o dekorativnoj rasvjeti ili svijećama one će vam pomoći da upotpunite svoju oazu mira. Ugodna rasvjetna tijela najčešće dolaze u tri varijante: na baterije, struju i solarno punjenje. Izaberite onu koja vam najviše odgovara i upotpunite balkon i terasu.

Vaš prodajni centar Oli!

Podijeli s prijateljima