Što sve ponijeti u studentski dom ili stan?  

Separator - oli.ba
26. rujna 2023.

Nakon položenih prijemnih ispita i državne mature, i dugog i bezbrižnog ljeta, dolazi vrijeme za pripremanje za fakultet. Za mnoge studente to znači odlazak iz obiteljskog doma po prvi put i otkrivanje svih čari samostalnog života. Iako se većina veseli sklapanju novih prijateljstava, otkrivanju novih gradova i svim studentskim događajima, mnoge brine pitanje što im je sve potrebno za život u studentskom domu ili stanu. Kako bismo olakšali proces spremanja za novo razdoblje u životu roditelja i studenata, donosim popis ključnih stvari koje su potrebne svakom studentu. 

Posteljina

Prva i jedna od najvažnijih stvari je upravo ponijeti posteljinu. Useljavanje u stan podrazumijeva nošenje vlastite posteljine, dok se prilikom useljenja u studentski dom uglavnom može dobit barem jednu, ali važno je uvijek imati jedan ili dva dodatna kompleta kako bi uvijek imali čist i uredan krevet.  Stoga, ne zaboravite na posteljinu koja će odgovarati dimenzijama kreveta, toplu deku i udoban jastuk, jer dobar san je potreban svima, a posebno studentima nakon napornih predavanja, dugosatnog učenja i studentskih izlazaka.

Veliki izbor posteljine i plahti pogledate na našoj web stranici.

Ručnici i ogrtači

Angle Towel Sets

Ručnici

Druga i gotovo jednako važna stvar koju ne bi trebali zaboraviti prilikom preseljena su ručnici. Svakako bi bilo dobro ponijeti ih više kako ih ne bi morali prečesto prati. Ukoliko se kupaonica dijeli s više studenta, svakako je dobro imati kućni ogrtač. Pa čak i u stanu, kućni ogrtač nije na odmet.

Vješalice

Budući da studentske sobe ili stanovi obično nisu preveliki, zbog toga će biti i manje mjesta za skladištenje odjeće i stvari. Upravo zato je korisno imati dosta vješalica. Odjeću će biti lakše stavljati u ormar, te će ona izgledati urednije i manje se gužvati.

Kućanski i aparati za osobnu njegu

Svakako ono što bi trebali ponijeti su: kuhalo za vodu, toster, sušila za kosu i glačalo za rublje. To su aparati koje studenti najviše koriste. Sigurno će biti korisno imati ih na dohvat ruke, posebice kuhalo za vodu kada krenu ispitni rokovi ili toster kada si želite spremiti brzinsku užinu

Russel Hobbs kuhalo Glass 24191-70

Pribor za jelo

Važno je razmisliti o kulinarskim navikama i potrebama, te zatim odrediti koliko je posuđa potrebno. Nije nužno da se nosi puno posuđa, ali ne bi bilo loše ponijeti barem dva tanjura, čaše, pribor za jelo i mali lonac za kuhanje. Za prvu ruku je bitno imati osnove, a dodatke možete nabaviti i poslije. Studentske dane svi koji smo to prošli pamtimo po dugim kavama u studentskim domovima i stanovima, tako da je važno ne zaboraviti ni na šalice za kavu. 

Društvene igre

Dane obilježene učenjem, najbolje je obogatiti igranjem društvenih igara s kolegama. Svi znamo da je prilikom učenja najbolje raditi pauze tijekom kojih se odmaramo i dopuštamo mozgu da obradi informacije, a uz to radimo na stvaranju i održavanju prijateljstava s kolegama. Zbog toga bi se igre poput Una, Aliasa, Monopolya, običnih karata ili domino kocki, svakako trebale naći u vašem kovčegu.

Kovčeg

I za sam kraj najvažnija stvar je kovčeg. Iako vjerujemo da njega ne možete zaboraviti, budući da u njega morate spakirati sve stvari, važno je da izaberete kvalitetan i dovoljno veliki kovčeg kako bi vam sve stvari stale.. I naš savjet je svakako da uz njega imate i jednu manju putnu torbu, kako bi si olakšali povratke kući vikendom. nezamjenjivo 

Nadamo se da smo vam olakšali i da vam je ovaj popis najosnovnijih stvari bio koristan, a za kraj ostaje samo poželjeti sreću za početak novog poglavlja u životu. Sretno!

 Vaš prodajni centar Oli! 

Podijeli s prijateljima